Keravan Suojakotiyhdistys ry

Vuorelanmäki 1, 04260 Kerava
info(at)suojakoti.fi

Asumispalvelut

Keravan Suojakotiyhdistyksen asumispalvelut tarjoavat neljässä asumisyksikössään tuettua asumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muutoin asunnottomuuden haasteen kohdanneille asiakkaille. Lisäksi yhdistys tarjoaa tukea itsenäiseen asumiseen asiakkaiden omissa kodeissa ASTU-palvelun avulla.

Tuetun asumisen tavoitteena on

  • Turvata asukkaan arjen sujuminen tarvittavan tuen ja ohjauksen avulla
  • Vahvistaa suunnitelmallisesti asukkaan tavoitteita ja toimia kohti itsenäistä asumista
  • Löytää yhdessä henkilökunnan ja asumisyhteisön avulla yksilöllisiä, onnistuneita ratkaisuja erilaisissa elämäntilanteissa

     

Asumispalvelut tuottaa Suojakotiyhdistyksen aikuispalveluiden henkilökunta. Työntekijät ovat päihde- ja mielenterveystyön ja/tai sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisia.

Keravan Suojakotiyhdistyksellä on Vuorelanmäellä yhteensä 38 asuntoa, joista kahdeksan on asuntolapaikkoja ja yksi kaksio toimii soluasuntona. Loput asunnot ovat yksiöitä. Kaikkiaan voidaan samaan aikaan asuttaa 39 asukasta. Asunnot ovat hyvin varusteltuja; jokaisessa asunnossa on vähintään oma wc ja suihku. Vuorelanmäeltä löytyy myös täysin kalustettuja asuntoja. Lisäksi asumisyksiköissä on yhteisessä käytössä kokoontumistila, sauna ja vaatteiden huoltotila sovittuina aikoina.

Asukkaan oikeudet ja velvollisuudet

  • Oikeus työntekijän tukeen. Yhdessä työntekijän ja yhteistyöverkoston kanssa laaditaan kunkin asukkaan tarpeita ja tavoitteita tukeva palvelusuunnitelma. Asukkaalla tulee olla voimassa oleva hoito-, kuntoutus- ja/tai aktivointisuunnitelma.
  • Oikeus ja velvollisuus päihteettömyyteen. Päihteettömässä asumisessa asukas sitoutuu päihdetestauksiin, testit alkometrillä tai huumeseulalla.
  • Oikeus osallistua yhteisistä asioista sopimiseen. Asumisyksiköissä on viikoittaiset yhteisötapaamiset.
  • Oikeus omaan rauhaan ja yksityisyyteen sekä velvollisuus väkivallattomuuteen. Asukas sitoutuu omalla käytöksellään turvallisen ilmapiirin luomiseen.
  • Oikeus yhteisten tilojen käyttöön sekä samalla velvollisuus huolehtia oman asuinalueensa viihtyisyydestä.

Asuntohakemukseen

Keravan Suojakotiyhdistys ry

Vuorelanmäki 1
04260 Kerava
Puh: 0400 874 001
info(at)suojakoti.fi